Pharrell Williams en Robin Thicke zijn dinsdag in beroep gegaan tegen de uitspraak van een rechter, die vorig jaar oordeelde dat hun hit Blurred Lines te veel leek op het nummer Got To Give It Up van Marvin Gaye.

Zij werden daarbij gesommeerd een miljoenenvergoeding over te maken aan de nabestaanden van de zanger.

Volgens Billboard dienden de twee samen met mede-componist T.I. dinsdag papierwerk in voor het beroep. Daarin maken ze bezwaar tegen de uitspraak wegens "een stortvloed aan juridische fouten".

Belangrijkste punt van het team achter Blurred Lines is dat de twee nummers tijdens de rechtszaak hadden moeten worden vergeleken op basis van bladmuziek, zoals de Amerikaanse auteursrechtenwet uit 1909 voorschrijft.

Geluidsopnames

Nu werden de geluidsopnames van de liedjes vergeleken. Dat is sinds een aanpassing van de wet in 1976 ook mogelijk, maar de advocaten van de muzikanten vinden die wetswijziging niet relevant, omdat Got To Give It Up voor 1976 werd geschreven.

De zaak tegen de makers van Blurred Lines was een van de grootste copyrightkwesties uit de geschiedenis van de muziekindustrie. Williams en Thicke moesten in eerste instantie het recordbedrag van 7,4 miljoen dollar (6,6 miljoen euro) betalen aan de erven-Gaye. Later werd dit bijgesteld naar 5,3 miljoen dollar (4,8 miljoen euro).