Robbert van de Corput is sinds zijn carrière als dj Hardwell niet veranderd. Tot twee keer toe was hij 's werelds beste dj, vorig jaar begon hij aan zijn tweede wereldtournee. "Ik ga naar de friettent en bestel nog steeds een frietje met", vertelt hij aan NU.nl.

De perceptie van de mensen om hem heen is wel veranderd, legt Van de Corput uit. "Nu wil heel de friettent met mij op de foto. Maar Hardwell en Robbert zijn dezelfde persoon gebleven."

De I AM Hardwell United We Are-tournee komt bijna tot zijn einde; zijn laatste optreden staat aanstaande zaterdag in Hockenheim in Duitsland gepland. In totaal heeft de dj drie jaar lang getourd, maar moe is hij niet. "Zoveel mogelijk rust pakken is belangrijk. Dat is de kunst van het dj-vak. Je leeft ’s nachts en je reist overdag. Tussendoor moet je ook nog slapen. Op een gegeven moment is je lichaam zo moe dat je overal kunt slapen."

"De kunst is om zo gezond mogelijk te eten en veel te sporten."

Hond

Het liefst treedt de 28-jarige dj op in Nederland, wat een thuiswedstrijd voor hem is. "Ik ben in Nederland begonnen en het voelt als thuiskomen. Er komen altijd veel bekenden kijken." Wanneer de dj onderweg is mist hij, naast zijn familie en vrienden, zijn hond het meest. "Ik heb sinds twee jaar een hondje. Die zie ik weer als ik na mijn tour terug ben in Breda."

Hardwell vliegt de hele wereld over voor optredens en zijn nummers staan regelmatig hoog in de hitlijsten. Bij dit succes probeert hij regelmatig stil te staan. "Ik haal veel herinneringen op met vrienden en mijn team. Af en toe begint iemand over een show en denk ik: 'Wanneer was dit ook alweer?' Ik maak zo ontzettend veel mee. Het is echt een rollercoaster waar ik in zit. Voor je het doorhebt is een show voorbij."

Dromen

Naast Hardwell staan Armin van Buuren, Martin Garrix en Tiësto ook in de ranglijst van beste deejays ter wereld. Dit komt volgens Hardwell vooral omdat Nederland dancemuziek altijd heeft omarmd. "De Nederlandse radio heeft altijd dancemuziek gedraaid, als je vroeger een supermarkt binnenliep hoorde je het al. Geen enkel land ter wereld heeft dat. We zijn daarbij toonaangevend geweest als het aankomt op onze dj-cultuur. We hebben zelfs een Amsterdam Dance Event, welk land ter wereld heeft dat nou?"

De dj had vroeger nooit durven dromen van een leven dat hij nu leeft, of van een plekje op de ranglijst in de DJ Mag Top 100. "Natuurlijk moet je je dromen nastreven, maar hoe vaak lukt het om je ultieme droom te bereiken? Ik had nooit gedacht dat ik dit niveau zou bereiken. Ik hoop dit nog zo lang mogelijk vol te houden. Lekker muziek blijven maken, op mooie festivals staan en doen wat ik het liefste doe: plaatjes draaien."

"Het is mijn beroep om mensen vrolijk te maken en de beste tijd van hun leven te geven. Dat is toch het mooiste dat er is", besluit Van de Corput.

Hardwell staat op zaterdag 27 augustus met I AM HARDWELL / UNITED WE ARE  I Am Hardwell United We are in Hockenheim in Duitsland. Tijdens ADE treedt Hardwell op donderdag 20 oktober op met AMF: Hardwell Presents Revealed.