Jett Rebel (25) vindt het ongehoord dat de Amsterdamse rapper Lil' Kleine (21) 'schaamteloos kan zingen over tieners die harddrugs doen'.

Jelte Tuinstra, zoals Jett Rebel door het leven gaat, zegt in gesprek met Veronica Magazine dat hij 'no fucking way' ooit met de rapper zal samenwerken. "Geen haar op mijn hoofd die daaraan denkt."

Het stoort Tuinstra hoe Lil' Kleine in zijn hit Drank & Drugs over verdovende middelen rapt.

"Ik was achttien toen ik voor het eerst harddrugs probeerde, nu hoef je niet vreemd op te kijken van een dertienjarige aan de pillen op een frisfeest (feest voor minderjarige bezoekers waar geen drank wordt geschonken en drugs verboden zijn, red.)", vervolgt Tuinstra. "Een frisfeest waar Lil' Kleine optreedt. Op die manier je geld verdienen, schaam je!"

Kamers

Tuinstra zelf heeft de drugs voorlopig uit zijn eigen leven verbannen. De muzikant blowde elke dag, maar is daarmee gestopt. Zijn nieuwe manier van leven werpt zijn vruchten af.

"Stoppen met de drank en drugs heeft me nu al zo veel goeds gebracht. Ik ben niet opeens de meest gelukkige guy ter wereld, maar laat ik zeggen dat ik een aantal kamers in mijn hoofd heb kunnen openen die ik een tijd lang dichthield."