Frank Ocean brengt visueel album uit

Zanger Frank Ocean heeft een 45 minuten durende video met nieuwe muziek uitgebracht. Op zijn website was donderdagochtend nog nieuwe muziek te horen van zijn langverwachte album Boys Don't Cry, maar inmiddels is dat verwijderd.

Apple Music bevestigt tegenover Pitchfork dat de video een "visueel album" betreft. De plaat heet Endless en bevat gastbijdragen van onder meer James Blake en Jonny Greenwood van de Britse band Radiohead.

Ook plaatste Ocean donderdagochtend (Nederlandse tijd) een livestream op zijn website. Hierop was te zien hoe hij in een warenhuis een trap bouwde terwijl er op de achtergrond nieuwe muziek speelde. 

Nieuwe titel

De nummers zijn vermoedelijk afkomstig van zijn nieuwe album, waar sinds voorganger Channel Orange (2012) naar wordt uitgekeken. 

Het nieuwe album zou Boys Don't Cry gaan heten, maar volgens Rolling Stone heeft Ocean de titel veranderd. Wat de nieuwe titel zou zijn, is onduidelijk. Hetzelfde geldt voor wanneer het album wordt uitgebracht.

Oceans tweede studio-album zou twee jaar geleden al verschijnen. Ook dit jaar waren er meerdere hints, maar bleef een release uit. Zo plaatste Ocean in juli ook al een livestream op zijn website waarop hij aan het klussen was.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter
Tip de redactie