Tiësto is de bestbetaalde Nederlandse dj met een jaarinkomen van zo'n 38 miljoen dollar (34 miljoen euro). Calvin Harris blijft de bestbetaalde dj wereldwijd, met een inkomen van 63 miljoen dollar (56 miljoen euro) over de afgelopen twaalf maanden.

De Schotse dj voert, ondanks een lichte daling van zijn inkomen, opnieuw de lijst aan van zakenblad Forbes. Het is de vierde keer dat de ex van Taylor Swift bovenaan staat. De 32-jarige dj verdient meer dan 400.000 dollar (bijna 355.000 euro) per show in Las Vegas.

Tijs Verwest, de echte naam van Tiësto, verdiende volgens Forbes goed aan de meer dan honderd optredens die hij verzorgde. Ook had hij hits met onder meer Oliver Heldens en John Legend.

Tiësto is niet de enige Nederlander in het lijstje. Ook Afrojack en Martin Garrix haalden de top. Afrojack staat met een inkomen van 15 miljoen dollar (13 miljoen euro) op de elfde plaats, Het jaarinkomen van Garrix, 16 miljoen dollar (14 miljoen euro), leverde hem de negende positie op.

Video: Dit zijn de tien best betaalde dj's dit jaar

David Guetta

David Guetta, de nummer twee van vorig jaar, staat dit keer op de derde plek. De Fransman, die tekende voor het officiële lied van het EK voetbal, kreeg 28 miljoen dollar (25 miljoen euro) bijgeschreven op zijn bankrekening. Zedd en Steve Aoki maken de top vijf compleet.

Het is dit jaar de vijfde keer dat Forbes bijhoudt hoeveel de dj's verdienen. De top 10 verdiende dit jaar gezamenlijk zo'n 270,5 miljoen dollar (ruim 240 miljoen euro), een daling van een procent ten opzichte van vorig jaar. De schattingen zijn gemaakt op basis van optredens, merchandise, hits en sponsorafspraken.