Alice Cooper vindt nieuwszenders schokkender dan rockbands

Alice Cooper noemt het tegenwoordig onmogelijk voor rockbands om het publiek te shockeren met hun muziek of optredens. De 68-jarige Amerikaanse rockmuzikant zegt de televisie-uitzendingen van nieuwszenders indrukwekkender te vinden.

"Ik geloof oprecht dat een rockband een publiek niet meer kan shockeren", vertelt de muzikant bij WA Today. "Met ISIS, mensen die op agenten schieten, agenten die op donkere mensen schieten. CNN Is zoveel schokkender dan een Rob Zombie, Marilyn Manson of Alice Cooper."

Volgens de School's Out-zanger was het in de jaren zeventig makkelijker voor bands om een indruk achter te laten bij een publiek. "Met het internet van tegenwoordig is het onmogelijk geworden."

"Ik bedoel, iemand vermoordt vijftig mensen in een homobar. Dat shockeert mij", zegt Cooper, die in zijn theatershows niet schuwt om guillotines, onthoofde babypoppen en andere horrorscenario's, te tonen.

Hij tourde recentelijk samen met Johnny Depp en Joe Perry in de band The Hollywood Vampires.

Premier

De rocker voert momenteel een ludieke campagne om zowel premier te worden van Groot-Brittannië, als de president van de Verenigde Staten. Als politiek leider zou hij Brian Johnson terug willen in AC/DC, bekerhouders verplichten in iedere vliegtuigstoel en een verbod invoeren op het maken van selfies.

Op zijn website kunnen mensen een campagnebiljet downloaden.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter
Tip de redactie