Een dag nadat Adele vertelde dat ze een aanbod had afgeslagen om op te treden tijdens de Super Bowl, ontkent de organisatie dat de zangeres voor de show was gevraagd.

De American Footballbond NFL en sponsor Pepsi brachten zondag een gezamenlijke verklaring uit.

Volgens Billboard staat daarin: "De NFL en Pepsi zijn grote fans van Adele. We hebben gesprekken gevoerd met verschillende artiesten over de pauzeshow. Echter, we hebben op dit moment nog geen formeel aanbod gedaan aan Adele of anderen. Onze focus ligt op het samenstellen van een fantastische show in Houston en we zien er naar uit die plannen op een juist moment te onthullen."

Tijdens een optreden in Los Angeles zaterdagavond liet de Britse weten dat ze geen interesse heeft in de show tijdens de finale van het footballseizoen. De Super Bowl is al jaren de best bekeken televisie-uitzending van Amerika.

Dansen

"Die show gaat niet om muziek", zei Adele zaterdag. "En ik, ik kan niet dansen of zoiets. Ze waren heel erg aardig, en ze hebben me gevraagd, maar ik heb nee gezegd."

De afgelopen jaren betraden onder meer Madonna, Beyoncé, Katy Perry en Bruce Springsteen in de rust het podium. De 51e Super Bowl wordt op 4 februari 2017 gehouden.