Michael Bublé blij met zijn 'hardwerkende' medewerkers

Michel Bublé treedt als soloartiest op voor volle zalen, maar er is een heel leger aan mensen nodig om dat mogelijk te maken. De zanger is zijn medewerkers erg dankbaar.

Dat zegt de Canadese zanger tegen People.

Bublé heeft een documentaire over zijn concerten laten maken waarin hij centraal staat, maar met ook veel aandacht voor de vele mensen die zo hard voor hem moeten werken. "Wat ik doe kan uiteraard niet door mij alleen worden gedaan. Dat aspect vind ik het meest interessant. Veel concertdocumentaires zijn flutfilms waarin vooral mensen aan het woord komen die zeggen hoe geweldig de artiest is en hoeveel ze aan goede doelen geven. Ik wou geen flutfilm", zegt de zanger.

"De offers die worden gebracht door de muzikanten en medewerkers zijn ongelooflijk. Voor mij was dit een mooie gelegenheid om het verhaal te vertellen van de onbezongen helden in deze business", vervolgt hij.

Opofferingen

De titel van de film, Tour Stop 148, verwijst naar een gebeurtenis rond zijn crew manager die Bublé zeer heeft aangegrepen. "Tijdens de tour wist ik dat de dingen bij hem thuis niet zo goed gingen. Maar pas toen ik de eerste bewerkte versie van de docu zag, hoorde ik hem in een interview zeggen dat hij zijn vrouw belde die hem toen liet weten het niet meer aan te kunnen. Hij dacht dat ze een grapje maakte, maar ze meende het en verliet hem."

"Dat gebeurde tijdens het 148e concert van onze tour. En nu zijn ze gescheiden", vertelt Bublé. "Ze waren vijftien jaar samen. Dat schokte me. Want ik was er niet bij. En zelfs als ik er wel bij was geweest, ik ben zijn vriend en ik was me niet bewust van wat hij meemaakte. Dat is een van de offers van het altijd onderweg zijn."

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter
Tip de redactie