Paul McCartney luistert in vrije tijd veel naar hiphop

Paul McCartney luistert in zijn vrije tijd veel naar hiphopmuziek. De oud-Beatle zegt in een interview met Rolling Stone er inspiratie uit te putten voor zijn muziek.

"Ik luister er ook naar om er van te leren, zou je kunnen zeggen. Ik draai het vaak en ga ook wel eens naar concerten", aldus de 74-jarige muzikant. "Ik ben bij Jay-Z en Kanye geweest toen ze samen tourden en ik heb ook Drake live gezien. Het is de muziek van nu."

McCartney kreeg zelf een inkijkje in de wereld van de hiphop dankzij zijn samenwerking met Kanye West. Hoewel hij de rapper niet zo snel een 'genie' zou noemen, kan de Brit zijn muziek wel waarderen. "Neem My Beautiful Dark Twisted Fantasy. Ik draaide die plaat terwijl ik aan het koken was en ik dacht meteen: dit is goed. Het was erg vernieuwend."

FourFiveSeconds

Over een samenwerking met West, met wie hij onder meer de hit FourFiveSeconds maakte, hoefde McCartney dan ook niet lang na te denken. "We kwamen een paar keer bij elkaar in een hotel in Beverly Hills. Daar bespraken we dat als het niet zou werken tussen ons, dat we er ook met niemand over zouden praten."

Lees meer over:
Tip de redactie