Gerard Joling gaat tijdens het jubileumconcert van de Jostiband Het kleine café aan de haven van Pierre Kartner zingen. En dat is tegen het zere been van de 81-jarige Vader Abraham.

De zanger en componist had zelf heel graag op 5 september in de Ziggo Dome gestaan met de Jostiband tijdens de viering van hun 50-jarig bestaan. Zeker nu bekend is geworden dat koning Willem-Alexander het feest zal bijwonen.

"Tot mijn grote verbazing hoor ik dat niet ik, maar Gerard Joling door de Jostiband is gevraagd om op 5 september in de Ziggo Dome Het kleine café aan de haven te komen zingen. Dan denk ik: waarom?", vraagt de zanger zich af in de Telegraaf

Niets mis

"Er is niets mis met meneer Joling hoor, maar dit had ik zelf ook graag gedaan. Zeker in de Ziggo Dome en ook tijdens dit feestje, want ik heb al eerder met de Jostiband opgetreden. Daarom begrijp ik niet waarom ze me dit keer niet gevraagd hebben. En natuurlijk is het een eer dat ze mijn nummer straks zingen voor 17.000 fans, maar voortaan mogen organisatoren van dit soort evenementen mij ook bellen."

Naast Gerard Joling treden ook Guus Meeuwis, Maan en harpist Remy van Kesteren op met het orkest. De omroep AVROTROS zendt de concertregistratie uit op zaterdag 10 september op NPO 2, om 20.40 uur.