Snoop Dogg, Dr. Dre, Suge Knight, Nate Dogg, Kurupt en Warren G worden aangeklaagd door twee rappers vanwege in hun ogen niet nagekomen afspraken over het nummer Ain't No Fun (If the homies can’t have none) uit 1993.

De rappers zeggen dat het nummer komt van hun eigen album uit 1991. Dat album lieten ze een paar jaar later horen aan muziekproducent Suge Knight, blijkt uit rechtbankdocumenten in handen van TMZ.

Volgens de muzikanten waren Snoop Dogg, Dr. Dre en Kurupt aanwezig in de studio toen het liedje werd afgespeeld. Ze vonden het "meteen een goed nummer" en wilden het gebruiken. Dat leidde tot een afspraak met Suge Knight, waarin de producent het liedje mocht gebruiken in ruil voor een platencontract en hulp bij hun carrière. Hulp en een contract hebben ze echter nooit gekregen, aldus de rappers.

Suge Knight zou zich volgens de rappers hebben versproken in een interview uit 2013 met het tijdschrift Rolling Stone. Hij zou destijds hebben gezegd dat Ain't No Fun al eerder was opgenomen door "één van zijn maten".

De twee rappers eisen compensatie voor de misgelopen opbrengsten.

Beluister Ain't No Fun van Snoop Dogg:

Beluister Ain't No Fun van Snoop Dogg
Beluister Ain't No Fun van Snoop Dogg