Willeke Alberti en Jan Versteegh hebben voor het Gaypride-feest Genderblender van 3FM-dj Frank van der Lende liedjes gemaakt.

Alberti laat haar nummer Overdag Karel vrijdagmiddag voor het eerst horen tijdens de radio-uitzending vanaf het Rembrandtplein.

Het nummer gaat over transgenders. ''Transgenders, homo’s en lesbiennes vind ik ontzettend dappere mensen, omdat ze helemaal zichzelf durven zijn", vertelt Alberti. "Met dit nummer wil ik iets terugdoen voor de gayscene. Ik wil laten zien dat we ons niet bang laten maken en dat iedereen mag zijn wie hij of zij wil zijn. De Canalparade is het allermooiste wat er is."

Vrolijke meezinger

Jan Versteegh presenteerde zijn nummer donderdag op de radio. Het lied heet We zijn allemaal een beetje gay. "Het leek me leuk om tijdens mijn optreden op Genderblender iets extra's te doen. De Gaypride is dit jaar misschien wel relevanter dan ooit", vindt Versteegh.

"Niet alleen omdat de tolerantie voor de LHBT-community gek genoeg vaak nog steeds ver te zoeken is, maar ook omdat ik denk dat we in deze tijd gelijkheid en saamhorigheid moeten vieren. Daarom heb ik dit liedje geschreven. Het is een heel vrolijke meezinger. Juist met liefde overwin je haat, mijns inziens."