Weird Al Yankovic kreeg nooit toestemming van Prince om zijn muziek te gebruiken voor een parodie. Dat onthult de zanger in een interview met People.

"Ik heb het de laatste twintig jaar niet eens meer geprobeerd, omdat hij toch altijd nee zei", aldus de muzikant.

"Maar ik had altijd nog een fantasie. Daarin kwam hij met een nieuw nummer, had ik een fantastisch idee daarvoor, zei hij ja en zou al die jaren aan ongemakkelijkheid tussen ons verdwenen zijn."

Yankovic vertelt dat hij de in april overleden zanger ideeën stuurde voor parodieën van de nummers Let's Go Crazy, Kiss, When Doves Cry en 1999. "Ik wilde iets maken over een infomercial waarbij je alles kon krijgen wat je wilde als je het nummer 1-800-something-1999 draaide."

Gevoel voor humor

In de afgelopen veertig jaar kreeg de zanger wel toestemming van verschillende andere grootheden. Michael Jackson, wiens Beat It werd omgedoopt tot Eat It, had volgens Yankovic een prima gevoel voor humor.

Ook Kurt Cobain zag een parodie meteen zitten. "Hij vroeg of het een lied over eten werd." Weird Al's Smells Like Nirvana ging uiteindelijk over de onverstaanbare teksten van het origineel van het nummer, Smells Like Teen Spirit.