Het nieuwe langverwachte album van de Amerikaanse rapper Frank Ocean, Boys Don't Cry, komt mogelijk vrijdag uit bij Apple Music.

Dat schrijft The New York Times op basis van ingewijden. Naast het album, zouden ook één of meerdere videoclips en een magazine worden uitgebracht vrijdag.

Het album volgt vier jaar na zijn veelgeprezen album Channel Orange. Maandag was de hele dag een livestream te zien op de website boysdontcry.co. Fans speculeerden op sociale media over de reden van de stream, waarop weinig te zien en te horen was.

Naar verwachting blijft het album twee weken exclusief bij Apple Music, voordat zijn muziek ook op andere platforms beschikbaar wordt.

Album

De 28-jarige muzikant bracht geregeld verschijningsdata naar buiten waarop zijn album beschikbaar zou zijn. Begin juli publiceerde hij nog een foto met daarop meerdere data. De deadline van juli 2015, die hij begin vorig jaar zette, werd eerder al niet gehaald. De enige datum die nog moet komen is 13 november 2016.

Eerder dit jaar was Ocean te horen op het album The Life of Pablo van Kanye West en The Colour in Anything van zanger James Blake.