De aanklagers in de rechtszaak rondom de Led Zeppelin-hit Stairway to Heaven hebben een hoger beroep aangetekend. De rechter besloot eind juni dat de band geen inbreuk heeft gemaakt op het auteursrecht van Randy Wolfe.

Nabestaanden van de gitarist, die de plagiaatzaak aanspanden, vinden dat het nummer te veel lijkt op het nummer Taurus van Wolfe's band Spirit. De opening zou dezelfde gitaarakkoorden hebben, waardoor de familie aanleiding zag om de overleden muzikant te laten noemen als schrijver van Stairway to Heaven.

De jury oordeelde eind juni dat zanger Robert Plant en gitarist Jimmy Page van Led Zeppelin weliswaar toegang hadden tot het nummer Taurus (1967), maar dat de akkoorden die de bandleden gebruikten voor de opening van Stairway to Heaven (1971) "niet vergelijkbaar zijn".

Het is onduidelijk of de familie nu meer bewijs heeft voor de aantijgingen, The Wrap meldt dat de advocaat van Led Zeppelin nog niet heeft gereageerd op de mogelijke nieuwe rechtszaak.

De advocaat van de familie van Wolfe werd onlangs nog tijdelijk uit het ambt gezet omdat hij onprofessioneel gedrag zou hebben vertoond in de rechtszaal.

Video: Luister beide versies van Taurus en Led Zeppelin

Luister beide versies van Taurus en Led Zeppelin
Luister beide versies van Taurus en Led Zeppelin