Arjen Lubach heeft in het diepste geheim achter de draaitafels gestaan. De presentator is een van de twee leden van The Galaxy, werd donderdag onthuld in een video van het duo.

"Wij zijn The Galaxy", begint de video, waarin beelden van optredens voorbij komen. "In 2015 brachten we onze Bass Country Club EP uit en dat was geweldig. Maar we lieten onze gezichten nooit zien. Tot nu toe." Vervolgens komen Lubach en zijn collega Sacha Harland in beeld. "Leuk kennis te maken."

The Galaxy bracht de Bass Country Club EP uit op Barong Family, het label dat in 2014 werd opgericht door Yellow Claw. Met dat Amsterdamse dj duo deed The Galaxy grote festivals als Tomorrowland en Spring Awakening Chicago aan. Deze zomer staat The Galaxy met andere artiesten van Barong Family op een aantal festivals.

Hartebees

Lubach is geen onbekende in de muziekwereld. In 2007 scoorde hij met presentatrice Janine Abbring een hit met Jelle, een parodie op Stan van Eminem. In september bleek dat de presentator van Zondag met Lubach vaker bezig is met dancemuziek, 3FM-dj Domien Verschuuren ontdekte dat de presentator de producer is van Justified (Sunrise Funk) dat werd uitgebracht onder de naam Hartebees.

"Het is niet per se de bedoeling dat het bekend was", zei Lubach destijds tegen Domien. “Ik ben gewoon maar een televisiepresentator en dat wil ik ook zo houden. Ik heb deze zomer een beetje zitten klooien, dance maken is een van m’n favoriete dingen om te doen." De presentator hing zijn eigen naam niet aan Justified (Sunrise Funk), "anders word je zo’n soapie die ook dj wordt".