Eva Simons snapt niet waarom sommige artiesten afwachtend zijn en lang stil gaan zitten nadat ze een nummer hebben uitgebracht. De zangeres vindt dat je als artiest tegelijkertijd een ondernemer moet zijn.

"Je moet er hard voor werken anders red je het niet", zegt Simons in gesprek FaceCulture. Zij noemt die houding "de vibe waarin we leven". 

"Ik zie veel afwachtende mensen die twee tracks hebben uitgebracht en teleurgesteld zijn dat de radio ze niet draait. Ja, dat gebeurt nou eenmaal, maak er nog maar twintig dan."

Simons adviseert de desbetreffende artiesten een baan te zoeken als ze weigeren om een actievere houding aan te nemen.

Eva Simons hekelt passiviteit jonge artiesten
Eva Simons hekelt passiviteit jonge artiesten

Afrojack

De 32-jarige geboren Zaanse brak in 2010 internationaal door met het nummer Take Over Control. Een samenwerking tussen haar, Afrojack en Anthony Hamilton.

Simons hoort vaak dat ze geluk heeft gehad dat ze mocht bijdragen aan het nummer, maar daar is de zangeres het niet mee eens: "Je hebt echt geen idee hoeveel uur ik hierin gestoken heb."

"Het is bizar wat ik heb meegemaakt en met wie ik heb gewerkt. Maar ik werk er heel hard voor en slaap heel weinig. Ik heb muziek maken ook gewoon nodig."