Sieneke overwoog te stoppen met zingen

Zangeres Sieneke heeft een tijdlang overwogen te stoppen met zingen, omdat ze bang was dat haar succes tijdelijk was.

"Na het Songfestival was ik bang om een eendagsvlieg te worden", legt de 24-jarige zangeres uit aan Privé. "Er speelde van alles door mijn hoofd: hoe ga ik in de toekomst mijn geld verdienen?"

De zangeres zat daarom een tijdje op de kappersvakschool. "Die opleiding heb ik niet afgemaakt, waar ik achteraf spijt van heb. Ik hoefde nog maar twee examens te doen. Ik heb het nu niet nodig, maar je kunt er niet vanuit gaan dat je altijd succes en optredens zult hebben."

"Er zijn momenten geweest dat ik bang was dat er geen boekingen meer zouden komen. Daarom had ik bedacht om toch kapster te worden en met zingen te stoppen."

Sha-la-lie

Sieneke deed in 2010 mee aan het Eurovisie Songfestival met het nummer Ik ben verliefd (Sha-la-lie). Met het nummer haalde ze niet de finale van het evenement. Ze werd veertiende van de zeventien deelnemers.

Tijdens optredens merkt ze dat het publiek het liefste dat liedje willen horen. "Ik denk weleens: 'Vanavond even niet, maar dan vraagt het publiek er toch om.' Ik vind het niet erg."

"Het was toch het begin van mijn carrière, het hoogtepunt van mijn carrière. Het heeft mij gebracht waar ik nu ben. Anders had maar een klein deel van Nederland mij gekend als zangeres van het levenslied."

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter
Tip de redactie