Willeke Alberti heeft "elke seconde genoten" van haar deelname aan De beste zangers. Tijdens de opnamen van het AVROTROS-programma merkte de 71-jarige zangeres dat ze toe is aan vernieuwing.

"Het geeft de energie om niet achter de geraniums te gaan zitten", zegt Alberti zaterdag in het AD.

"Het is een van de leukste dingen die ik de afgelopen jaren heb gedaan", blikt ze terug op haar deelname aan het muziekprogramma van Jan Smit. Daarin zingen verschillende Nederlandse artiesten elkaars repertoire. Dat vond Alberti soms moeilijk. "Omdat ik erg gehecht ben aan mijn eigen repertoire."

Dat de andere deelnemers - Sharon Doorson, O’G3NE, Brownie Dutch, René van Kooten en Jeroen van der Boom - haar nummers zingen, vond Alberti ook vreemd. "Ik vond het heel ongemakkelijk om op die bank te zitten en toegezongen te worden. Je weet niet wat ze gaan doen en hoe ze het gaan doen. Dat maakt het heel intens."

Talent

Wie dit seizoen wordt gekroond tot de beste zanger van Nederland, durft Alberti niet te zeggen. "Voor mij is er niemand niet de beste. Iedereen doet zijn eigen ding en doet daar ontzettend zijn best voor. We hebben allemaal heel veel respect voor elkaars talenten."