Douwe Bob is van plan om na de zomer naar het buitenland te vertrekken. De zanger heeft nog aardig wat optredens in Nederland op de planning, maar wil daarna een tijdje touren door het buitenland.

"Na het Songfestival is die belangstelling er vanuit het buitenland zeker wel. Nu moet ik eerlijk zijn, ik ben elfde geworden en geen tweede, dus het is niet zo dat ik aan de lopende band gevraagd word voor grote optredens maar als ik wil kan ik wel een heel leuk Europees tourtje samenstellen", vertelt de zanger in gesprek met Lex Gaarthuis bij 100 procent NL. 

Douwe Bob Posthuma zegt dat het succes van de Common Linnets een goed voorbeeld is wat het Songfestival kan doen voor een artiest. "Het was voor mij natuurlijk wel een mogelijkheid om mijn muziek overal te laten horen dus dat moet ik nu ook wel aanpakken."

Zijn elfde plek op het Songfestival maakt Posthuma nog steeds verdrietig. "Het is nog steeds een bittere pil voor me. Vooral omdat ik vind dat we het nergens hebben laten liggen. We hebben wat we daar hebben gedaan tot in perfectie uitgevoerd vind ik. Ik heb er nog steeds moeite mee ja."