De organisatie van het evenement Sensation is tevreden over hoe het evenement zaterdagavond in de Amsterdam Arena is verlopen.

De veiligheidsmaatregelen waren aangescherpt na een mogelijke dreiging. De politie zegt dat er geen noemenswaardige incidenten waren en dat alles feestelijk en ordentelijk is verlopen.

De Amsterdamse driehoek, bestaande uit de burgemeester, hoofdofficier van justitie en hoofdcommissaris van de politie, maakte vorige week bekend extra maatregelen te treffen bij het dancefeest na een "signaal".

Over de inhoud werden verder geen uitspraken gedaan, alleen dat het past in het huidige landelijke dreigingsbeeld, dat sinds 2013 substantieel is.

Toegangspoorten

Bezoekers werden bij de ingang van het stadion gefouilleerd en er waren meer controles. Op sociale media werd geklaagd dat het soms twee uur duurde voor je door de toegangspoortjes was.

"Door de aangescherpte veiligheidsmaatregelen ondervond het publiek helaas veel hinder bij de entree, omdat iedereen langer moest wachten dan gebruikelijk", zegt een woordvoerder. Hij roemt de samenwerking tussen politie, gemeente en de Arena. "Veiligheid gaat voor alles."

Het thema van Sensation was dit jaar 'Angels and Demons'. Bezoekers moesten zwart of wit gekleed komen. Op Twitter bedankt de organisatie alle bezoekers voor een "geweldige nacht".

De line-up bestond onder meer uit David Guetta, Nicky Romero, Yellow Claw, Don Diablo en Robin Schulz.

Video: Geen grote incidenten tijdens Sensation