Hoewel Lucas Hamming nog niet is waar hij uiteindelijk wil zijn, heeft hij zijn eerste doel al bereikt. "Ik ben nu wat ik vroeger later wilde worden", zegt hij vrijdag in het AD. Maar dat vindt de 22-jarige muzikant nog niet genoeg.

"Ik wil de grootste worden", zegt Hamming, die afgelopen seizoen de huisartiest was bij De Wereld Draait Door.

"Ik weet dat dat pretentieus klinkt, maar als ik nu naar Kensington kijk, denk ik: dat wil ik ook. Of concreter: elke dag in een andere stad voor een volle zaal spelen. Internationaal dus. Dat wil ik bereiken."

Helemaal alleen hoeft Hamming niet aan de weg te timmeren. Zijn trouwste metgezellen zijn zijn ouders, die hem overal achterna reizen en zelfs deel uitmaken van zijn crew. "Mijn vader rijdt de bus met de instrumenten. Mijn moeder helpt met wassen en strijken van mijn kleding", aldus de zanger. "Soms zeggen anderen: vind je het niet vervelend dat je ouders overal bij zijn? Maar ik zie ze nu als goede vrienden."

Pinkpop

Hammings optreden op Pinkpop was tot nu toe het hoogtepunt in zijn nog korte carrière. "Daar spelen wilde ik al vanaf het moment dat ik voor het eerst een gitaar in handen kreeg."

Hij kreeg het dan ook even te kwaad nog voordat hij überhaupt was begonnen. "Ik had al tranen in mijn ogen toen ik het podium opkwam. Dat was me nog nooit overkomen."