Zanger en acteur Tim Douwsma is sinds afgelopen maandag te zien in de RTL zomersoap Nieuwe Tijden, maar ondanks zijn drukke agenda werkt hij ook gewoon aan nieuwe muziek.

Dat zegt Douwsma in gesprek met NU.nl.

"Ik ben er momenteel wel mee bezig", aldus Douwsma. "Met producenten ben ik in de studio aan de slag." Daarnaast presenteert hij ook The Next Boy Girl Band voor SBS6 samen met Nicolette van Dam.

"Maar nieuw werk zit er nog wel aan te komen", verzekert hij. "We hebben al wat eerste dingen klaarliggen." Douwsma wil de muziek echter niet doordrukken en te snel uitbrengen. "Goede timing" noemt hij belangrijk. "Ik ben heel erg van project naar project aan het gaan. Nu eerst Nieuwe Tijden en dan straks weer nieuwe dingen."

In de soap, die wordt geproduceerd door GTST-maker Endemol Shine Nederland, speelt Douwsma het personage Bobby Ros, een sportieve jongen die veel bezig is met zijn persoonlijke fitheid en een wat "explosief" karakter heeft.

Grease

De cast van Nieuwe Tijden is niet nieuw voor Douwsma. Vajén van den Bosch die ook een rol heeft in de serie kent hij goed van de musical Grease. Zij had daar de rol van Sandy terwijl Douwsma Danny Zuko speelde. 

"We hebben samen zo'n 180 tot 190 keer opgetreden voor Grease", zegt de acteur. "Vajén stuurde mij een bericht met 'Tim ik heb leuk nieuws, ik ga in Nieuwe Tijden spelen.'" Douwsma stuurde terug: "Zal ik jou eens wat vertellen, ik ga dat ook doen."

Ook Ferry Doedens is een bekende voor Douwsma. "Ik heb samen met hem in de klas gezeten in Groningen." Ook was Doedens de understudy van Douwsma bij Grease.

Huiswerk

De enige gelijkenis tussen een musical en een soap als Nieuwe Tijden is volgens Douwsma dat het beide "keihard werken" is. "We vullen met z'n negenen toch iedere dag een half uur op de buis. Soms heb je dagen dat je veertien scènes doet. Daarna kom je thuis en moet je nog dertig of veertig bladzijdes voorbereiden en leren. Het is flink wat huiswerk."

Nieuwe Tijden is sinds afgelopen maandag tijdens de zomer elke doordeweekse dag te zien op RTL 4 om 20.00 uur. De afleveringen zijn ook online bij Videoland vooruit te bekijken.