'Beroemd worden was nooit doel van Within Tempation'

De Nederlandse metalband Within Tempation is al jarenlang populair in binnen- en buitenland en kan leven van haar muziek. Beroemd worden was echter nooit het doel van de metalformatie. 

"We hebben allemaal een opleiding afgemaakt. We hadden toen al veel succes, maar toch hadden we zoiets van: 'In Nederland is zoiets niet mogelijk.' We hadden ook geen Nederlandse voorbeelden die konden leven van hun muziek", zegt Sharon den Adel.

Volgens de 41-jarige zangeres zag de in 1996 opgerichte band de muziek meer als een hobby, maar spraken de leden met elkaar af dat alles wel op hun gezamenlijke voorwaarden zou gebeuren. 

Uitbreiden

"Uiteindelijk hebben we die hobby kunnen uitbreiden tot een professioneel iets", vervolgt Den Adel. Dat wordt onderstreept door het feit dat de band al meer dan tien albums heeft uitgebracht en voor grote festivals gevraagd blijft worden.

Den Adel benadrukt dat de band nog steeds opereert op hun eigen voorwaarden: "Je hebt die toon gezet en dat hoef je niet los te laten. Blijkbaar was er een grote groep mensen die dit leuk vindt. Ook buiten de metal om."

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter
Tip de redactie