Woensdag 5 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Haagse festival Parkpop trekt ruim kwart miljoen bezoekers

Op het festival Parkpop in het Haagse Zuiderpark zijn zondag 278.000 bezoekers afgekomen. Dat meldde de organisatie. Vorig jaar trok Nederlands grootste gratis popfestival minder bezoekers, zo'n 225.000.
Door ANP/NU.nl

Op Parkpop waren dit jaar onder meer Jett Rebel, K's Choice, Typhoon en Billy Ocean te bewonderen. Het festival had geen last van extreem weer, zoals bij andere festivals de afgelopen weken wel het geval was.

Met optredens van onder meer Wet Wet Wet, Slade en Anastacia was het Zuiderpark zaterdag al het toneel van Night at the Park, waarvoor wél een kaartje moest worden gekocht. Zo'n 30.000 mensen deden dat.

Bij de opbouw had de organisatie eerder in de week nog veel last van het slechte weer. Een deel van het grote grasveld stond toen blank.

Down the Rabbit Hole

Het muziekfestival Down The Rabbit Hole in Beuningen bij Nijmegen trok dit weekend 20.000 bezoekers en was daarmee uitverkocht. Er waren optredens van onder meer Kovacs, PJ Harvey, The National en een verrassingsconcert van de Amerikaanse bluesmuzikant Seasick Steve.

Ook hier moest de organisatie nogal wat maatregelen nemen door de wateroverlast. Zo zijn parkeerplaatsen verplaatst en moesten bezoekers met pendelbussen naar het festivalterrein. "De mindset van het publiek was prima: een beetje modderig, een beetje afzien, maar we maken er een mooi feest van", aldus de organisatie.


Lees meer over:

ParkpopDown The Rabbit Hole

Aanbevolen artikelen