Zondag 14 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Rick Astley maakt protestliedjes in hoop op verandering

Rick Astley is bekend van jaren tachtig klassiekers als Never Gonna Give You Up en Whenever You Need Somebody, maar ontpopt zich op zijn comebackalbum 50 tot protestzanger. "Ik heb ook gedachten en gevoelens."
Door BuzzE

Volgens Astley is het tijd voor verandering, maar veel vertrouwen in de politiek heeft hij niet, zo vertelt hij in De Telegraaf. "Weet je dat ik nog nooit gestemd heb? Het is zinloos, naar mijn idee. Politici hebben het al lang niet meer voor het zeggen, het zijn de bedrijven die bepalen wat we met ons geld doen."

De 50-jarige zanger vindt dat een onprettig idee. "Maar de enige manier om er echt iets aan te doen is er echt iets aan doen. En dan bedoel ik niet met z’n allen met hooivorken de straat op gaan. Maar ik geloof heilig in de mensheid." 

Astley heeft tijdens concerten en voetbalwedstrijden gevoeld "hoeveel energie wij geven". "Ik ben ervan overtuigd dat dat voldoende is om een eind te maken aan hoe de wereld nu draait."

Wanneer die grote veranderingen plaats gaan vinden, weet Astley echter niet. "Het probleem is alleen dat er altijd wel weer een nieuw excuus is om dit uit te stellen. Een nieuwe Transformers-film, wijn drinken met je vrienden. 'De revolutie begint morgen!'"


Lees meer over:

Rick Astley

Aanbevolen artikelen