"Het optreden tijdens de Super Bowl was een enorme eer", aldus Coldplay-zanger Chris Martin. Dansen had de zanger echter liever niet gedaan, zegt hij vrijdag in het programma RTL Late Night.
 

"We hebben gekozen om het optreden samen te doen met Beyoncé en Bruno Mars", aldus Martin die met gitarist Jonny Buckland te gast was in de talkshow.

"Ik heb veel kritiek gekregen over het laatste moment van het optreden tijdens de Super Bowl omdat ik niet kan dansen." Het drietal begon te dansen na een voorstel van Bruno Mars. "Toen moest ik meedoen met de beste mannelijke danser en vrouwelijke danseres ter wereld." Martin grapt dat het voelde alsof hij daar niet tussen hoorde. 

Inmiddels let de zanger niet meer op zijn danstechniek. "Ik heb geleerd om het niet erg te vinden als het er gek uitziet, ik ben gewoon mezelf."

Of het optreden tijdens de Super Bowl het grootste moment van de band is weet Buckland nog niet. "Zeker een groot en belangrijk moment, maar ik weet niet wat nog gaat komen." Martin: "Alle mislukking en successen zijn belangrijk, we boffen elke dag weer."

Brexit

Humberto Tan vroeg de bandleden ook over hun mening over het referendum in het Verenigd Koninkrijk. "We hebben gestemd om te blijven bij de Europese Unie", aldus de zanger.

"We willen dat mensen verbonden zijn, hoe meer hoe beter." In het interview dat donderdag werd opgenomen grapt de zanger nog over een 'Brexit'. "We verhuizen naar Amsterdam als er voor een Brexit wordt gekozen."

De zanger zegt niet te snappen dat mensen zich willen afzonderen terwijl volgens hem de wereld juist steeds meer een eenheid wordt.

Overleven

De beginperiode van de band noemt het duo "een gekke periode". "Ons eerste plantencontract en de eerste tour. Alles was nieuw voor ons." De groep was net klaar met studeren. "Negen maanden voor ons concert op Lowlands in 2000 hadden we onze studie afgemaakt. We waren echt nog baby's toen."

Martin noemt de korte periode waarin de band nog niet wereldberoemd was een "kwestie van overleven". "We hebben deze baan gekregen van mensen die in ons geloofden."