Coldplay speelde donderdagavond voor een uitverkochte Amsterdam Arena. Het was het eerste concert uit een reeks van twee in het stadion. Van tevoren waren er zorgen over het geluid, nadat er bij een concert van Rihanna vorige week in de Arena veel geklaagd was over de akoestiek. Wat vinden Nederlandse media van het optreden van de Britse band?

De Volkskrant 4 sterren

"Alle visuele trucjes worden binnen een paar minuten uit de kast getrokken. Alsof Coldplay bang is dat de muziek alleen niet kan volstaan. Maar na een wat rommelig eerste liedje, zit het ook daarmee eigenlijk meteen wel goed. De akoestische gitaar van Chris Martin klinkt in het tweede liedje Yellow al glashelder. Het is een van Coldplays eerste en nog altijd meest geliefde nummers en meteen is ook duidelijk dat het met de gevreesde Arena-galm wel meevalt. Het geluid zal de komende twee uur alleen maar beter worden."

Lees de volledige recensie

AD - 3 sterren

"Gelukkig viel er al snel ook een meevaller te noteren: het geluid van Coldplay bleek stukken beter bestand tegen de echoput-eigenschappen van de Arena. Echt helder werd het nooit. (…) Het werd een visueel rockspektakel zonder weerga. Een snelle show die bijna bezweek onder de lading meezingbare hits. En ook met een frontale aanval op de stelling dat 'overdaad ook op het concertpodium schaadt'. Met vuurwerk, confetti en lichtgevende armbandjes voor alle bezoekers kreeg opener A Head Full of Dreams al de allure van een finale-song. Die behandeling zou zeker twee derde van de show gelden."

Lees de volledige recensie

Telegraaf

"De Britten hadden hun geluid beter voor elkaar dan Rihanna vorige week in ditzelfde stadion. Niveau Ziggo Dome zal het nooit worden in de Arena, maar soms hoeft dat niet liet deze groep zien. (…) Coldplay liet zich er niet door van de wijs brengen en zette de voetbaltempel zoals verwacht helemaal op z'n kop. (…) De huidige A Head Full Of Dreams Tour draait om de laatste langspeler van de groep. Maar na met de titeltrack te openen werden meteen ook de oudjes Yellow en The Scientist gespeeld, om maar aan te geven dat de Britten over de nodige bagage beschikken. Sterker nog, twee uur vullen met louter hits bleek geen enkel probleem voor Chris Martin en zijn mannen."

Lees de volledige recensie

Coldplay speelt vrijdagavond opnieuw voor een uitverkochte Arena. Het concert begint om 20.45 uur en is in zijn geheel te horen op NPO 3FM.