Rapper Ghostface Killah zegt aan een nieuw album van Wu-Tang Clan te werken. Zijn collega RZA gaf hem de opdracht om aan de slag te gaan met de nieuwe plaat.

"Ik voel me vereerd dat ik ermee mag beginnen", vertelt Ghostface Killah in gesprek met HipHopDX.

De rapper benadrukt dat hij geen "mooie beloftes" wil maken. "Kijk, je gaat altijd terug naar de basis. Natuurlijk wil je het oorspronkelijke geluid gebruiken, maar we willen er simpelweg voor zorgen dat het nieuwe album gewoon goed klinkt."

"Het duurt nog wel even tot het nieuwe album er is. Eerst ga ik aan de slag met de plaat, daarna ga ik mijn collega's benaderen. Het mooie aan de Wu-Tang Clan is dat er daardoor nog de kans bestaat dat het nieuwe album helemaal anders wordt. Of dat iemand een streep zet door de nieuwe plaat."

Martin Shkreli

Het is nog niet zeker of een nieuw album daadwerkelijk geproduceerd wordt. Volgens voormalig farmaceutisch topman Martin Shkreli mag de groep geen plaat meer maken.

De controversiële zakenman is in het bezit van de meest recente en enige album Once Upon A Time In Shaolin en zegt bij de aanschaf te hebben afgedongen dat Wu-Tang Clan geen nieuwe nummers mag produceren. "Leuk geprobeerd, idioten", zegt hij donderdag op Twitter.

In december werd bekend dat Shkreli het album, dat 88 jaar lang alleen door de koper beluisterd mocht worden, had gekocht voor 2 miljoen dollar. Shkreli vertelde al eens eerder in een interview dat hij niet van plan was om het album te beluisteren. Waarom hij dat niet wil doen, is vooralsnog onbekend.

Kritiek

Leden van de Wu-Tang Clan maakten Shkreli zwart in de media toen ze erachter kwamen dat de zakenman bekend was geworden door het verhogen van de prijs van een anti-infectiemedicijn met 5.000 procent.