Rudimental-bandlid Amir Amor heeft zijn bandleden ervan overtuigd de rock-'n-roll-levensstijl in te wisselen voor yoga en een veganistisch dieet. Volgens Amor kan dit hen helpen bij hun drukke tourschema.

De producent en singer-songwriter vertelt The Evening Standard hoe zijn bandleden Piers Agget, Will Heard and Bridgette Amofah zich hebben aangepast aan de nieuwe routine.

"We touren ongelofelijk veel. Yoga helpt als je onderweg bent. Ik heb 'personal space' nodig en een uitlaatklep. Ik deed het twee keer per dag. 's Ochtends om kwart over vijf en nog een keer vlak voordat ik ging slapen. Maar zo 'hardcore' doe ik het niet meer. Het hele punt van yoga is dat het in je dagelijkse levensritme moet passen."

Amor merkte gaandeweg dat zijn collega's geïnspireerd raakten. "Sinds ik begonnen ben met yoga en veganistisch ben gaan eten zijn de anderen ook geïnteresseerd geraakt. Natuurlijk betekent dat niet dat we geen lol meer hebben. Je moet alleen de balans vinden."

Nieuw album

Amor werkt op dit moment met Rudimental aan een nieuw album, en nam onlangs een nummer van een uur op speciaal voor yoga.

Het werd uitgebracht op een geldinzamelingsevenement voor Ourmala, een goed doel dat vluchtelingen helpt. De muzikant is zelf kind van uit Iran gevluchte ouders.