De organisatie Glastonbury heeft mensen die van plan zijn het festival met eigen vervoer te bezoeken opgeroepen daar voorlopig van af te zien. Vanwege het slechte weer is er een verkeerschaos op de wegen naar het festivalterrein in Zuidwest-Engeland.

Op Twitter regent het berichten van festivalgangers die al uren vastzitten in het verkeer. Muziekliefhebbers tweeten dat ze er zes uur over doen om 3 kilometer verder te komen. Een andere twitteraar zit al elf uur in de auto en een fan deed er zelfs korter over om van Las Vegas in Engeland te komen dan van Essex naar Glastonbury.

De gelukkigen die het grootste openluchtmuziekfestival ter wereld wel bereiken, kunnen dit jaar onder meer genieten van de hoofdacts Muse, Coldplay en Adele. ZZ Top, Earth Wind & Fire, Cyndi Lauper en Art Garfunkel staan ook in de line-up, evenals Foals, Beck, Disclosure, Jess Glynne en Ellie Goulding.

Het compilatie-album dat na het festival wordt uitgebracht, zal worden opgedragen aan de Britse parlementariër Jo Cox. Zij werd vorige week vermoord na een ontmoeting met kiezers in haar district.