Led Zeppelin-zanger Robert Plant kan zich niet meer herinneren dat hij ooit de groep Spirit heeft zien optreden in een Britse club. Led Zeppelin wordt aangeklaagd door de nabestaanden van de gitarist van de groep, omdat zij vinden dat de hit Stairway To Heaven te veel lijkt op hun nummer Taurus.

De nabestaanden van de overleden gitarist Ryan Wolfe willen dat hij alsnog wordt genoemd als schrijver van de hit. Het begin van het nummer zou dezelfde akkoorden bevatten als het nummer Taurus.

De advocaten voeren aan dat Plant aanwezig was bij het optreden van de groep in een Britse club, en op basis daarvan Stairway To Heaven zou hebben gecomponeerd. Plant vertelde dinsdag in de rechtbank in Los Angeles dat hij inderdaad in die club is geweest, maar zich het optreden van de groep niet meer kan herinneren, schrijft The Hollywood Reporter. "Ik ben er veertig of vijftig keer geweest in de jaren zestig en zeventig. Het was een clubhuis voor lokale muzikanten."

De bassist van Spirit, Mark Andes, beweert dat hij en Plant destijds hebben gesproken na het optreden van de groep. Plant zegt zich niet iedereen te kunnen herinneren die hij ooit heeft gesproken in de club. "Het was een chaotische omgeving. Hoe kan iemand van mij verwachten dat ik een persoon herinner nadat ik deze veertig jaar niet heb gezien?"

Plant zegt bovendien dat hij niet zelf muziek kan lezen en schrijven. "Ik heb het nog steeds niet geleerd." Zelfs als de 67-jarige zanger dus aanwezig was in de club, kan hij het muziekstuk niet hebben doorgegeven aan gitarist Jimmy Page, stelt de advocaat van Led Zeppelin.

Stoppen

Maandag verzocht de groep de rechter om de rechtszaak tegen hen te stoppen. Volgens de advocaat van Led Zeppelin is er tot nu toe onvoldoende bewijs aangeleverd.