Led Zeppelin wil dat rechter zaak over Stairway to Heaven stopt

Led Zeppelin heeft de rechter gevraagd de plagiaatzaak over het nummer Stairway to Heaven te stoppen. Volgens de advocaat van de band is er tot nu toe onvoldoende bewijs aangeleverd.

De nabestaanden van gitarist Randy Wolfe vinden dat Stairway To Heaven te veel lijkt op het nummer Taurus van Wolfe's band Spirit. Zij willen dat de overleden muzikant alsnog wordt genoemd als schrijver van de hit. De opening zou dezelfde gitaarakkoorden hebben.

Vorige week mocht de advocaat van Michael Skidmore die de zaak aanspande getuigen horen en zijn kant van de zaak presenteren. Dinsdag is het de beurt van de band om de rechter te overtuigen van hun gelijk. Jimmy Page, de gitarist van Led Zeppelin, liet vorige week al weten het nummer Taurus tot voor kort nooit te hebben gehoord.

Nu heeft de band de rechter gevraagd of het wel nodig is de zaak voort te zetten, meldt The Hollywood Reporter.

Auteursrecht

In de aanvraag de zaak te stoppen beargumenteren de muzikanten dat de tegenpartij niet heeft kunnen bewijzen dat er inbreuk is gemaakt op het auteursrecht van Randy Wolfe, omdat zijn nalatenschap het auteursrecht van Taurus niet bezit.

Ook vinden ze niet dat is aangetoond dat Led Zeppelin toegang had tot het nummer voordat Stairway To Heaven werd gecomponeerd of dat de gelijkenis overduidelijk is.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter
Tip de redactie