Families verongelukte band Viola Beach brengen hun eerste album uit

De families van de verongelukte bandleden van de Britse indierockband Viola Beach gaan het eerste album van de groep uitbrengen.

Het album bevat onder meer nummers die zijn opgenomen tijdens een uitzending van BBC Radio 1, vlak voor hun ongeval op 13 februari, meldt Rolling Stone.

Het album, dat dezelfde naam krijgt als de band, is volgens de families een eerbetoon aan de bandleden. "We zijn enorm trots op wat de jongens hebben bereikt in zo’n korte tijd. Craig, Jack, Kris, River en Tom deelden een enorme passie, talent en toewijding met de muziek", laten de families weten in een verklaring.

Op het album staan nummers als Swings and Waterslides, Boys That Sing en Go Outside. De lp wordt 29 juli uitgebracht.

Ongeval

De vier bandleden en hun manager kwamen om het leven toen ze op weg waren van Zweden naar Groot-Brittannië voor een optreden. De auto reed door een slagboom voor een brug die net was gesloten. De vijf maakten daardoor een val van bijna 25 meter en kwamen terecht in een kanaal.

Het is nog altijd onduidelijk hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. Al snel na het ongeval werd bekend dat de bestuurder niet onder invloed reed.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter
Tip de redactie