Dinsdag 4 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Jimmy Page vergelijkt Stairway to Heaven met melodie uit Mary Poppins

Led Zeppelin-gitarist Jimmy Page vergelijkt de gitaarriff uit de opening van Stairway to Heaven met de melodie uit de musicalfilm Mary Poppins uit 1964.
Door NU.nl

Volgens de muzikant gaat het in feite om een veelgebruikt akkoordenschema dat al eeuwen wordt gebruikt. Dat zei hij donderdag (lokale tijd) op de tweede dag van de rechtszaak tegen Led Zeppelin, meldt Reuters.

Nabestaanden van Spirits gitarist Randy Wolfe claimen dat de riff afkomstig is van Taurus. Ook ex-bandlid en zanger Robert Plant was in de rechtszaal aanwezig om te getuigen.

Page zei herhaaldelijk dat hij niet zeker is of de nummers Stairway to Heaven en Taurus wel te vergelijken zijn. Hij zei nog eerder een vergelijking te zien met het 'Chim Chim Chere-ee' in Mary Poppins.

Voorprogramma

Woensdag zei Page dat hij het nummer van Spirit nog nooit had gehoord. De 72-jarige muzikant zei zich ook niet te kunnen herinneren in 1968 in het voorprogramma van Spirit te hebben gespeeld, tijdens het eerste concert van Led Zeppelin in de Verenigde Staten.

In 2008 rekende Bloomberg uit dat Stairway To Heaven door de jaren heen zo'n 500 miljoen euro heeft opgebracht. Volgens de BBC zijn de erfgenamen van Randy Craig Wolfe uit op 35 miljoen daarvan.


Lees meer over:

led zeppelin

Aanbevolen artikelen