Rick Parfitt van Status Quo krijgt hartaanval

Status Quo-gitarist Rick Parfitt (67) is woensdag getroffen door een hartaanval na een optreden met de band in Antalya in Turkije. Hij ligt in het ziekenhuis.

"Hoewel zijn toestand ernstig is, heeft hij al verzocht om zijn gebruikelijke kop thee met twee klontjes suiker en een zoetje", valt te lezen in de verklaring op de website van de Britse rockband.

Het eerstvolgende optreden van Status Quo is een benefietoptreden tijdens Rock on Windermere in Engeland, om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de overstromingen in het graafschap Cumbria.

Parfitt en de band willen dat dit belangrijke concert zaterdag doorgaat. Daarom wordt Parfitt vervangen door Freddie Edwards, de zoon van Quo-bassist John 'Rhino' Edwards.

Stockholm

Waarschijnlijk blijft Freddie bij de band om de concertagenda af te werken tot en met de show op zondag 3 juli in het attractiepark Gröna Lund Tivoli in de Zweedse hoofdstad Stockholm.

Bandmanager Simon Porter: "Meer commentaar geven we niet in deze fase. We wachten de komende dagen eerst de uitkomsten van de medische onderzoeken af. We vragen om de privacy van de familie te respecteren in deze moeilijke tijd."

In 2014 onderging Parfitt in Londen een hartoperatie. Begin dit jaar kondigde de Britse groep Status Quo zijn laatste tournee aan. De rockers gaven als reden op dat ze het fysiek niet meer aankunnen.

Lees meer over:
Tip de redactie