'Verzekeraar weigert Foo Fighters te betalen na afzeggen tournee'

Verzekeraar Lloyd's of London weigert naar verluidt de verzekering van Foo Fighters te betalen. De band besloot bijna een jaar geleden een deel van hun tournee af te zeggen toen er gedreigd werd met een terroristische aanslag.

Dave Grohl en zijn collega's hebben volgens TMZ de verzekeraar aangeklaagd. Het is niet bekend hoeveel geld ze eisen. 

Volgens de muzikanten staat er in de ondertekende verzekeringspolis dat de band recht heeft op een vergoeding vanuit de verzekering indien er concerten worden afgeblazen wegens dreigend terrorisme. 

De Foo Fighters werden een dag na de aanslagen in Parijs in november opgeschrikt met dreigementen. De website werd gehackt en vervolgens volgestopt met plaatjes van een IS-vlag, met daarbij de tekst: "Wees voorbereid".

Bataclan

Op 13 november 2015 trad de band Eagles of Death Metal op in concertzaal Bataclan, toen terroristen begonnen te schieten op bezoekers. Bij deze aanslag vielen 89 doden, waaronder een crewlid van de groep. 

Veel bands en artiesten, waaronder de Foo Fighters, besloten na de aanslagen enkele concerten af te zeggen, uit respect voor de slachtoffers en ook vanuit het oogpunt van veiligheid.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter
Tip de redactie