Bennie Jolink kan alleen zittend zingen

Bennie Jolink is nog niet fit genoeg om nieuwe nummers op te nemen met zijn band De Pensionado's. "Ik kan momenteel alleen nog maar zittend zingen."

In gesprek met De Telegraaf vertelt de zanger dat hij wel nieuwe liedjes aan het opnemen is, maar nog niet kan toezeggen dat er meer concerten komen dan de twee die al zijn aangekondigd.

"Mijn longen willen nog niet erg meewerken. Zitten, kletsen en klagen gaat prima, maar de muziek zal nog even moeten wachten", aldus de 69-jarige zanger.

In de opnamestudio zingt hij wel al. "Ik ben wel nieuwe liedjes aan het opnemen, want je schrijft nummers niet voor de kat zijn viool."

Jolink stopte met zijn band Normaal vanwege gezondheidsoverwegingen, maar maakte even later bekend wel nog met zijn nieuwe band De Pensionado's te gaan optreden. In maart vertelde hij al dat de band geen haast had om muziek op te nemen. "We zijn een album aan het opnemen. Maar zonder onszelf een deadline op te leggen. We zien wel wanneer het af is. We heten tenslotte niet voor niets De Pensionado's."

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter
Tip de redactie