Django Wagner is boos op de organisatie van een optreden in Den Haag na het annuleren van zijn show dit weekend. De 45-jarige zanger stelt dat de organisator hem in een kwaad daglicht stelt, door te beweren dat hij door omstandigheden niet aanwezig kon zijn.

De organisatie had namelijk tegen de zanger gezegd dat het optreden niet door kon gaan, vanwege tegenvallende kaartverkoop. Hierdoor was er te weinig geld om de volkszanger te kunnen betalen.

Omdat het feest wel doorging met andere artiesten, stelt Wagner op Facebook dat er tegen hem is gelogen. "De organisatie zei dat ik er door omstandigheden niet bij kon zijn, terwijl ik wel beschikbaar was. Organisator Richard de Jong is een oplichter en zet mij in een kwaad daglicht."

Richard de Jong laat aan NU.nl weten dat hij is overeengekomen met het boekingskantoor van Wagner om het optreden te verzetten naar een andere datum. "Het is begrijpelijk dat hij niet blij is dat een boeking te laat wordt geannuleerd, omdat hij dan niet snel een nieuwe boeking kan regelen."

De Jong had met de presentator afgesproken om tijdens het feest de reden voor de afwezigheid van de zanger te vertellen aan het publiek.

Volgens hem is er sprake van een misverstand. Hij denkt dat iemand onjuiste informatie heeft gegeven aan Wagner. De Jong heeft bij een advocaat geïnformeerd of het bericht van Wagner mogelijk van Facebook kan worden gehaald. "Ik ben bereid om met een bericht het misverstand te rectificeren."

Ophef

De organisator vindt het jammer dat er door het Facebookbericht van Wagner een rel wordt gemaakt. "Ik zou er gewoon met Django over kunnen bellen. Hij is normaal een heel relaxt persoon, waar ik nooit problemen mee heb gehad."

Op het bericht van de volkszanger, bekend van de nummers Kali en Mooie Blauwe Ogen, kwamen veel reacties van fans. De Jong zegt te zijn geschrokken van de ophef: "Ik baal hier heel erg van. Van Groningen tot Maastricht word ik voor vieze rat uitgemaakt. Het bericht op zijn Facebook klopt gewoon niet", besluit De Jong.

Het is nog onbekend of Wagner ook daadwerkelijk komt optreden op de nieuwe datum, begin september. De mensen die een kaartje hadden gekocht voor de volkszanger afgelopen weekend, krijgen een korting van 4,50 euro voor dat optreden.