Milow is niet bang om op zijn bek te gaan

Op zijn zesde album Modern Heart slaat Milow nieuwe wegen in. De Vlaamse singer-songwriter maakte het album in Los Angeles met een team van producers en songwriters en deinsde niet terug voor een andere muzikale insteek.

"Ik heb nooit echt schrik gehad om op mijn bek te gaan. Het alternatief is om op safe te blijven spelen, maar dat vind ik geen optie. Dan weet ik exact hoe alles zal gaan. Ik probeer liever dingen uit en wil in de toekomst nog veel verder gaan met collaboraties. Alles doen wat goed voelt", zegt Milow, die eigenlijk Jonathan Vandenbroeck heet.

De Belgische artiest kreeg tijdens het maakproces hulp vam Brian Kennedy, die eerder met Rihanna en Chris Brown werkte. Het is zijn meest elektronische album geworden. "Ik ga ervan uit dat mijn grootste fans van mij verwachten dat ik hen verras."

Jonathan Vandenbroeck alias Milow debuteert in 2006 met het album The Bigger Picture. Twee jaar later scoort hij een internationale nummer 1 hit met Ayo Technology, een cover van rapper 50 Cent. Sindsdien verkoopt hij vele zalen uit en is hij regelmatig op grote festivals als Pinkpop en Rock Werchter te zien.

Bekijk hier het interview:

Los Angeles

Volgens Milow (34) is Modern Heart het resultaat van een aantal inspirerende samenwerkingen. "Via een paar ontmoetingen kwam ik bij een aantal mensen terecht waarmee er een grote klik was. Ik heb voor het eerst met meerdere producers gewerkt. Soms zelfs met meer dan één per nummer", legt hij uit.

"Mensen zeggen dat ze horen dat de plaat in Los Angeles is gemaakt. Ik denk dat Modern Heart ook op andere plekken gemaakt had kunnen worden maar het is wel een echte grote stadsplaat. Die sfeer zocht ik wel."

Menselijkheid

Modern Heart is een moderne plaat maar in zijn teksten zet Milow soms vraagtekens bij het jachtige leven anno 2016.

"Als alles inclusief sociale contacten digitaliseert, waar blijft dan de menselijkheid? Maar ik wil niet met mijn vinger wijzen en zeggen dat vroeger alles beter was. Ik doe er zelf aan mee en maak volop gebruik van de nieuwste technieken voor mijn muziek. Ik omarm de evoluties maar vind het tegelijkertijd belangrijk om te blijven zoeken naar het echte, iets dat raakt."

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter
Tip de redactie