Paul McCartney kreeg onlangs van een bekende het advies samen te gaan werken met Bob Dylan, maar de zanger denkt dat zowel hij als zijn collega "te verlegen" zijn om het te opperen.

"Ik heb hem nog niet gebeld, en hij mij ook nog niet. We zijn allebei te verlegen, zo vrees ik. Maar het lijkt me interessant", aldus de 73-jarige McCartney in gesprek met De Limburger.

De zanger kent Dylan (75) al sinds de jaren zestig en heeft een goede band met hem. "Indertijd was hij een grote inspiratiebron voor ons. Dus wie weet."

Ter gelegenheid van het optreden dat de zanger zondag op Pinkpop geeft mocht de Limburgse krant met hem spreken. In het gesprek vertelt McCartney dat hij met zijn muziek mensen aan het denken wil zetten over liefde, familie en vrienden. 

John Lennon

Zo zingt hij in het nummer Here Today, dat hij schreef na de moord op John Lennon, over kenbaar maken hoeveel je om iemand geeft. "Zo heeft iedereen in zijn omgeving wel mensen bij wie je je voorneemt: die moet ik nog eens zeggen wat ik écht voor hem of haar voel. Hoeveel je van ze houdt of hoe dankbaar je bent voor wat ze je hebben gegeven. Wat ik zing is: wacht er niet te lang mee."