'Kanye West niet vervolgd voor tot chaos leidende verrassingsoptreden'

Kanye West zal niet strafrechtelijk vervolgd worden voor het aankondigen van het uit de hand gelopen verrassingsoptreden afgelopen zondagnacht in New York.

Een politiewoordvoerder uit New York heeft dat laten weten aan People.

West maakte het optreden zelf bekend via Twitter. Het nieuws leidde tot een grote chaos op straat. De show werd daarom geannuleerd.

West kwam onaangekondigd naar de Webster Hall, om een afgelast concert goed te maken. Het driedaagse festival Governors Ball, waar West een van de headliners was, ging afgelopen weekend wegens slechte weersomstandigheden niet door.

Meer dan vierduizend fans van de 38-jarige zanger kwamen zondag naar East Village in de hoop dat de Yeezus-artiest daar om 2.00 uur zou optreden. De beroemde concertzaal heeft een capaciteit van maximaal 1.500 bezoekers.

Achtervolgd

Publiek dat al binnen was kreeg het verzoek de Webster Hall weer te verlaten en veilig naar huis terug te keren. Toen West de concertzaal verliet, werd hij nog achtervolgd door fans. Volgens New York Daily News duurde het daarna nog twee uur voordat de straten in de omgeving van Webster Hall weer leeg raakten.

Video: Fans achtervolgen Kanye West

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter
Tip de redactie