Ray Davies verwacht geen reünie van The Kinks

Ray Davies denkt niet dat The Kinks op korte termijn weer bij elkaar komen.

Afgelopen december traden de gebroeders Ray en Dave Davies nog op in de Londense wijk Islington, maar dat was volgens de zanger een eenmalige reünie. "Er zat geen achterliggende gedachte achter dit optreden", vertelt Davies aan Evening Standard.

De 71-jarige zanger zegt druk bezig te zijn met een soloalbum en een boek. "Ik wil graag schrijven over de maatschappij en voornamelijk over Londen."

Het is niet de eerste keer dat er gepraat wordt over een mogelijke reünie van The Kinks, die in 1963 werd opgericht door de broers Davies. Kort daarna kwamen drummer Mick Avory en bassist Pete Quaife bij de groep.

In 1964 had de groep haar eerste internationale hit met You Really Got Me. De gebroeders Davies spelen al ruim twee decennia niet meer samen, maar lieten de afgelopen jaren in interviews weten wel in te zijn voor een hernieuwde samenwerking. Toch is een reünie niet van de grond gekomen.

Waterloo Sunset

The Kinks scoorden vooral in de jaren zestig een groot aantal hits, waaronder Dedicated Follower of FashionSunny Afternoon en Waterloo Sunset. Hun allergrootste hit was echter Lola, dat zowel in 1970 als tien jaar later - in een live-versie - de nummer één positie bereikte en ook voor een Amerikaanse doorbraak zorgde.

Vanaf de tweede helft van de jaren tachtig nam het succes af en na het album Phobia uit 1993 richtten beide broers zich op een solocarrière. Daarin was Ray Davies succesvoller dan zijn broer. Dave Davies werd tien jaar geleden getroffen door een beroerte en moest weer helemaal opnieuw leren gitaarspelen.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter
Tip de redactie