Kanye West annuleert verrassingsoptreden na chaos door fans

Geruchten over een verrassingsoptreden van Kanye West in New York hebben in de nacht van zondag op maandag tot een grote chaos op straat geleid. De show is daarom geannuleerd.

West kwam onaangekondigd naar de Webster Hall, om een afgelast concert goed te maken. Het driedaagse festival Governors Ball, waar West een van de headliners was, ging afgelopen weekend wegens slechte weersomstandigheden niet door.

Meer dan vierduizend fans van de 38-jarige zanger kwamen zondag naar East Village in de hoop dat de Yeezus-artiest daar om 2.00 uur zou optreden. De beroemde concertzaal heeft een capaciteit van maximaal 1500 bezoekers.

Video: Fans achtervolgen Kanye West

Auto's

Op foto's op de website van New York Daily News is te zien hoe de mensen op geparkeerde auto's springen om een glimp van de rapper op te vangen.

De chaos werd zo groot dat het optreden op het laatste moment is geannuleerd. Publiek dat al binnen was kreeg het verzoek de Webster Hall weer te verlaten en veilig naar huis terug te keren.

Toen West de concertzaal verliet, werd hij nog achtervolgd door fans. Volgens New York Daily News duurde het daarna nog twee uur voordat de straten in de omgeving van Webster Hall weer leeg raakten.

Lees meer over:
Tip de redactie