Selena Gomez doneert opbrengst show North-Carolina aan lhbt-organisatie

Selena Gomez heeft besloten haar concert in North Carolina door te laten gaan. De 23-jarige zangeres twijfelde omdat de Amerikaanse staat in maart een wet heeft aangenomen die transgenders verbiedt te urineren op toiletten voor het geslacht waarmee zij zich identificeren.

Gomez heeft ervoor gekozen geld te doneren aan een lokale lhbt-organisatie. "Ik heb lange tijd getwijfeld of ik mijn concert in North Carolina moest afzeggen."

"Uiteindelijk was het voor mij de beste keuze om de show toch door te zetten en een deel van de opbrengsten te doneren aan Equality North Carolina zodat zij hun strijd tegen deze uiting van discriminatie kunnen voortzetten", laat Gomez weten in een verklaring aan People.

Gender-neutrale wc's

De zangeres is overigens verzekerd dat "de accommodatie waar ik ga optreden gender-neutrale wc's heeft, omdat ik wil dat iedereen zich welkom voelt bij mijn show".

Eerder lieten artiesten als Maroon 5, Bruce Springsteen, Ringo Starr, Pearl Jam, Demi Lovato en Nick Jonas weten hun concerten in North Carolina te schrappen vanwege de anti-lhbt-wetgeving.

Lees meer over:
Tip de redactie