De symfonische rockband Within Temptation is vrijdagavond door Buma Cultuur onderscheiden met de Buma Rocks! Export Award. De prijs is bedoeld voor Nederlandse artiesten in het hardere genre die succesvol zijn in het buitenland.

De Buma Rocks! Export Award werd uitgereikt bij RTL Late Night. Vorig jaar ging de onderscheiding naar Epica, het jaar daarvoor naar Adje Vandenberg.

Van 2006 tot en met 2013 heette de prijs de Buma Exportprijs, die op zijn beurt de opvolger was van de Conamus Exportprijs. Within Temptation won de voorgangers van de award in 2003, 2004, 2005 en 2006.

Within Temptation wordt door de vakjury van de exportprijs geëerd voor zijn jarenlange succes over de eigen landsgrenzen.

'Indrukwekkende carrière'

Frank Helmink, directeur van Buma Cultuur en initiatiefnemer van Buma Rocks!: "Deze band kan terugblikken op een indrukwekkende carrière en is een rockinstituut dat een essentieel aandeel heeft in de bekendheid van de Nederlandse heavy muziek in binnen- en buitenland."

In haar twintigjarig bestaan verkocht de groep in ruim vijftig landen zo'n 3,5 miljoen singles, albums en dvd’s. De artiesten stonden meer dan zevenhonderd keer op internationale podia.