The Who-zanger Roger Daltrey had 'vrede' gehad met doodgaan tijdens ziekte

The Who-zanger Roger Daltrey had er vrede mee gehad als hij was overleden toen hij het afgelopen jaar leed aan hersenvliesontsteking. "De ziekte had een heftige fysieke impact op mij."

"Als je zo dicht bij de dood komt, voelt dat vreemd. Ik was helemaal kalm. Als ik dood zou gaan, dan had ik daar vrede mee gehad. Het was een vreemde situatie", vertelt Daltrey in Rolling Stone.

The Who moest eind vorig jaar alle concerten van hun Who Hits 50-reeks in de Verenigde Staten uitstellen vanwege zijn ziekte. In februari hervatte de groep hun tour.

"Mijn voeten en benen zijn niet goed, maar ik denk dat ik het optreden kan volhouden door de adrenaline van de show. Dat is het enige wat ertoe doet. Het is twee uur mijzelf verliezen tijdens het optreden en alles vergeten."

Gevoel

De 72-jarige zanger denkt nog vaak terug aan het gevoel dat hij had tijdens zijn ziekte. "Als ik nu in de stress schiet, dan denk ik aan dat moment en verdwijnen al mijn zorgen direct."

"Als ik terugkijk, dan ben ik zo gelukkig dat ik hier ben. Ik voelde mij nog nooit eerder zo rustig. Dat voelt fijn", aldus Daltrey.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter
Tip de redactie