De Amerikaanse politie heeft donderdag de rapper Roland Collins gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij een dodelijke schietpartij bij een concert van rapper T.I. woensdagavond in New York.

Collins, die optreedt onder de naam Troy Ave, wordt verdacht van poging tot moord. Ook wordt hij onder meer aangeklaagd voor wapenbezit, meldt AP.

Bij de schietpartij kwam een 33-jarige man om het leven en drie anderen raakten gewond. Collins raakte zelf ook gewond bij het incident. Hij werd geraakt in zijn been. Het dodelijke slachtoffer zou zijn bodyguard zijn.

Collins kon worden opgepakt na het bekijken van bewakingsbeelden. Daarop is te zien hoe hij een vip-ruimte binnenrent en een andere man achtervolgt, die daarna achter de coulissen verdwijnt. Terwijl concertgangers wegstuiven, lijkt Collins gericht op iemand te schieten.

De schietpartij vond plaats na een vechtpartij die begon in een artiestenruimte van de concertzaal Irving Plaza. Op dat moment was het optreden van T.I. nog niet begonnen.

Bewakingsbeelden: Rapper schiet in vip-ruimte

Zeker 1 dode en meerdere gewonden bij schietpartij optreden rapper T.I.
Zeker 1 dode en meerdere gewonden bij schietpartij optreden rapper T.I.

Condoleances

T.I., die eigenlijk Clifford Joseph Harris Jr. heet, heeft zijn condoleances aangeboden aan de nabestaanden van het slachtoffer dat woensdagnacht overleed na een schietpartij bij zijn concert. "Mijn welgemeende condoleances aan de familie voor hun verlies en mijn gebeden zijn bij alle gewonde mensen", schreef hij op Instagram.

"Mijn hart voelt zwaar vandaag", schreef de rapper verder. "Onze muziek is bedoeld om levens te redden, zoals het dat van mij en vele anderen heeft gered."