Neil Young vindt het alsnog prima dat de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump het nummer Rockin' In The Free World gebruikt in zijn campagne.

"Hij heeft het recht om het te gebruiken", zegt de 70-jarige muzikant in gesprek met Reuters. Young weigerde een jaar geleden muziek te verlenen aan presidentskandidaat.

Young beweert alleen gezegd te hebben dat Trump hem niet gevraagd heeft om het nummer te gebruiken. "Ook ben ik voor Bernie Sanders. Maar dat betekent niet dat hij het niet kan gebruiken."

De muzikant bevestigt dat medewerkers van het campagneteam van de Amerikaanse vastgoedmagnaat de licentie hebben gekregen om het nummer te gebruiken. "Ik heb niets tegen Trump."

Of de presidentskandidaat het liedje alsnog gaat gebruiken in zijn campagne, is onzeker. Trump leek het eerder geen probleem te vinden dat hij het nummer nu niet meer kan laten horen. "Rockin' in the Free World was één van de tien nummers die wij hebben gebruikt als achtergrondmuziek. En ik vond het toch al niet fantastisch", schreef hij.