Paul McCartney was in de periode na het uiteenvallen van The Beatles erg depressief. Dat vertelt de inmiddels 73-jarige muzikant in een interview met de BBC radio dat zaterdag wordt uitgezonden.

De zanger zegt in het interview dat hij begin jaren zeventig zelfs twijfelde of hij nog verder wilde in de muziek, meldt de omroep in een voorpublicatie.

"Het was moeilijk om te weten wat ik eigenlijk moest doen na The Beatles. Hoe ga je na zoiets nog verder?", aldus McCartney. "Ik was depressief, dat kon bijna niet anders. Ik en mijn levensvrienden gingen uit elkaar, daarna greep ik naar de drank."

Volgens McCartney splitste de groep vanwege de zakelijke kant van de groep. "De zware vergaderingen eisten hun tol", zegt de zanger. Daarop besloot McCartney richting Schotland te verhuizen, weg van de drukte. De verhuizing hielp echter niet tegen zijn alcoholprobleem.

"Ik was ver heen", aldus de oud-Beatle. Zijn toenmalige vrouw Linda gaf hem de nodige zet om uit het gat te stappen. Daarop volgde de band Wings. "Het idee sprak me aan, ik wilde weer terug naar mijn roots." De groep was echter geen succes laat hij weten. "We waren vreselijk. We waren geen goede groep. Mensen zeiden dat Linda een slechte toetsenist was, en ze hadden gelijk."

Kanye West

Tijdens het interview wordt tevens gesproken over de samenwerking met Kanye West voor het nummer FourFiveSeconds.

"We waren nooit echt bezig met het schrijven van een nummer. We vertelden vooral gewoon verhalen aan elkaar." Ook laat McCartney zich uit over West als persoon. "Mensen noemen hem excentriek, daar kan je het eigenlijk alleen maar mee eens zijn."